Το Κεφάλαιο

Ο Μαρκ Τουρνέιγ (Γκαντ Ελμαλέχ) είναι ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης. Η καριέρα του απογειώνεται όταν αναλαμβάνει τη διεύθυνση σε μια από τις πιο ισχυρές τραπεζικές μονάδες της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό τον τοποθετεί αυτόματα στο επίκεντρο των γεγονότων του διεθνούς χρηματοτραπεζικού συστήματος. Εκεί καλείται να παλέψει και να βγει νικητής σε μια αρένα όπου οι κανόνες αλλάζουν ανάλογα με τους δείκτες των χρηματιστηρίων. Ο φιλόδοξος Μαρκ θα ανέλθει με την ίδια ευκολία και στα σαλόνια μιας μοντέρνας αριστοκρατίας, τα εύσημα της οποίας είναι η οικονομική κυριαρχία και η εξουσία. Σε ένα σύστημα που καταρρέει, ένας άνθρωπος θα προσπαθήσει να αναρριχηθεί. «Το χρήμα είναι σαν το σκυλί. Θέλει παιχνίδι». Ο Κώστας Γαβράς ανεβάζει την κάμερα πάνω στα στρογγυλά τραπέζια των αποφάσεων, «χορογραφώντας» σε φρενήρη ρυθμό το σύγχρονο τραπεζικό κατεστημένο.


Πρωτότυπος Τίτλος: Le Capital

Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς

Ηθοποιοί: Γκαντ Ελμαλέ, Νατάσα Ρενιέ, Γκάμπριελ Μπερν, Σελίν Σαλέτ

Διάρκεια: 114 λεπτά

Είδος: Θρίλερ

η γνώμη του κοινού

 • Ο γαβρας ξανά αποδεικνύει ότι ειναι καταπληκτικός σκηνοθέτης σκηνοθετοντας μια εκπληκτικά καλη και αξιόλογη ταινία το κεφάλαιο !

  - georgee1998, 19/07/13
 • Ταινία με άποψη και στυλ, η οποία κρατά το θεατή σε συνεχή εγρήγορση. Πολύ καλή πρόταση!

  - ΑΛΕΧΑΝ2010, 29/04/13
 • παρακαλώ να γίνω μέλος μέχρι τώρα κλείνω θέσεις μέσω του 801 11 6000 της κάρτας cinefil

  - pappas georgios, 26/01/13
 • Αρκετά ενδιαφέρον θέμα , με αρκετά κλισέ κ ηθικολογιες εκ μέρους του Γαβρα. Κλασικός γαλλικός ακαδημαϊκός κινηματογράφος.

  - Adkins, 20/01/13
 • Η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά, παρουσιάζει με μεγάλη απλότητα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σημερινό τραπεζικό σύστημα και αποπειράται κατ’ αυτόν τον τρόπο ν’ αφυπνίσει το κοινό του. Με πρωταγωνιστή έναν υπερβολικά φιλόδοξο τραπεζίτη, η ταινία βρίσκεται στα όρια του δράματος και του οικονομικού θρίλερ κι αποτελεί μια ιδιαίτερα καλή πρόταση για όσους παρακολουθούν ευχάριστα ταινίες πολιτικο-οικονομικού περιεχομένου.
  Για περισσότερες πληροφορίες, αν ενδιαφέρεστε, πατήστε εδώ:
  http://to-see-nema.blogspot.gr/2013/01/capital.html

  - burbuli8ra, 20/01/13
 • Πείτε τη γνώμη σας:  Συνδεθείτε

Επιστροφή στην αρχική